Avancerade hudvårdsbehandlingar

Det finns mycket man kan göra för sin hud hemma. Grunden till god hudvård är trots allt upp till var och en. Men i en del fall är det avancerade tekniker eller maskiner som används i hudvård. Och dessa är bäst lämnade till experter.

Dermapen

Dermapenbehandling används för att stimulera nyproduktionen av kollagen och skapar kanaler i huden som förbättrar upptagningen av fukt och en del näringsämnen. Denna behandling involverar ett litet handhållet redskap, lite i formen av en penna därav namnet, som är utrustad med 12 sterila engångsnålar. Dessa vibrerar i sådan hastighet att de kan göra upp till 1 300 hål i huden varje sekund. Hudspecialister rekommenderar bland annat denna behandling för ärr, pigmenteringar, acne, stora porer och fina linjer och rynkor.

LPG behandling

LPG behandlingen är den första patenterade tekniken för behandling av celluliter och är även den första av sin sort som blev godkänd av FDA i USA. Behandlingen är inte kirurgisk samt helt smärtfri och utgörs av en sorts bindvävsmassage. Behandlingen kan bland annat förbättra blodcirkulationen, ge en slätare och spänstigare hud, lindra värk i muskler och leder, och till och med reducera ärr. Varje behandling tar omkring en halvtimme och experter säger att resultat kan man börja se efter mellan 5-8 behandlingar.

Injektionsbehandlingar

Injektioner kan göras av en rad olika anledningar. En del är behandlingar av rynkor med läkemedel som Assalure och Vistabel. Detta gör att musklerna inte kan dra ihop sig och minimerar synligheten av rynkor. Andra behandlingar är så kallade fillers som injiceras för att till exempel hålla huden elastisk eller för att smörja lederna. Det går även att behandla missprydade kärlbristningar och mindre åderbråck med injicering. Dessa skrumpnar som följd och bryts sedan ned av kroppen.