Hitta just din stil

Vi har oftast fler än en stil, vi ändrar stilen lite beroende på vad vi ska göra och vilka vi ska vara med. Men vi vill alla ha en egen stil, ett signum som alla känner igen.

Ignorera kedjorna

Skippa kedjebutikerna, strunta i de populäraste butikerna eller de som säljer mycket för att de säljer billigt. Du vill hitta lite mer unika plagg som håller längre. Mayla är en klädbutik med trendiga plagg som du inte kommer att hitta i varuhusen. Du kommer inte att hitta kläderna någon annanstans och de är skapta för hållbart mode. Du kommer att hitta klassiska plagg med en liten twist. Även om märket och butiken är populär handlar det inte om massproducerade plagg från andra sidan jorden. Du kan handla med samvetet och stilen intakt!

Gör om plaggen

Om du har en tråkig tröja i garderoben som du inte längre använder, kan du testa att göra om den till något du vill ha. Tryck något på den, testa att sy fast lite spets om det passar din stil eller klipp av den till en magtröja. Var inte rädd att skapa dina egna plagg, det kan vara nyckeln till din egen stil för du kan vara säker på att ingen annan har samma plagg som du.

Fynda plagg

Leta på auktioner, second hand, loppisar och sociala medier. Du kan hitta dyrgripar som folk nästan ger bort, plagg som inte funnits på marknaden på trettio år eller köpa något som inte ens säljs i Sverige. På Tradera och eBay kan du shoppa kläder från resten av världen. Kom ihåg att undersöka de utländska storlekarna som kan skilja sig från svenska mått. Här kan du också fynda plagget först och sedan göra om det så det passar din stil. Du kanske hittar en fantastisk läderjacka men den har stora, åttiotalsbreda ärmar. Klipp bort ärmarna, limma in kanterna och du har en snygg väst istället!