Kläder som passar just dig

garderob

När man shoppar finns det flera saker att tänka på för att ha den perfekta garderoben. 

Storleken

En av de viktigaste sakerna är att storleken på plagget är korrekt. För mindre kroppar är det väldigt lätt att hitta sin storlek, men för större kroppar skiljer det ganska mycket från märke till märke. Vad ett märke ser som XL är mera L för ett annat märke och kanske XXL för ett tredje.

Om man vill hitta mer figursydda kläder i större storlekar borde man söka sig till en butik som specialiserar sig på storlekar över XL. Det är som att köpa på en vanlig butik istället för att bara få köpa bylsiga, stora plagg på en vanlig kedjebutiks avdelning för större storlekar. Självklart är det bra att följa varje butiks guide på nätet för att veta att man köper rätt storlek och slipper skicka tillbaka saker för att de är för stora eller små.

Rensa då och då

Beroende på hur ofta du köper nya kläder, ska man göra en genomrensning en till flera gånger om året. Plagg som man inte har använt på flera månader kan läggas i en kartong och förvaras i förrådet. Om ett år kan du plocka fram dem och se om det är några plagg som du verkligen vill ha kvar, annars kan du donera dem välgörenhet eller sälja dem på nätet.

Köper du nytt borde något gammalt läggas undan, för att ha en fräsch garderob som det är lätt att hitta i. Man kan till och med dela upp garderoben efter användning: vardags- och myskläder kan få sin egen hylla medan festkläderna en annan och så vidare. Ju mer kläder man har, desto mer organiserad behöver du vara för att hålla koll på allting.