Kombinera frisyr med dina smycken

Att välja accessoar och frisyr är lite som att inreda ett rum, de ska komplettera varandra och inte vara överdrivet matchande. Du ska välja vad du vill framhäva och leda blicken dit du vill. 

Kort frisyr

Om du har kort hår eller uppsatt i en knut kan du lägga fokus på ett par snygga örhängen, gärna med grafisk design som fångar blicken. Vill du hellre fokusera på halsband behöver du inte gå på största modellen. Eftersom du visar mer av nacken och hals med en kort frisyr får även ett mindre halsband genomslagskraft. Långa halsband ser fattigare ut då man bara ser en kedja runt halsen och själva smycken hänger långt ner.

Lång frisyr

Har du långt hår som du gillar att ha utsläppt behövs stora örhängen för att de ska synas genom lockarna. Halsband som sitter nära halsen försvinner bland håret, satsa hellre på längre halsband med ett stort smycke.

Välj färger och material som skapar en kontrast med din hårfärg. Ett par lila örhängen lyser genom ljust hår medan färgen drunknar i mörkt. Guldörhängen matchar blont hår och syns sämre. Mörkt trä och läder blir osynligt tillsammans med brunt eller svart hår.

Håruppsättning

Själva håruppsättningen förmedlar också uttryck. Fundera var din håruppsättning förmedlar och välj smycken i samma anda. En romantisk, lös fläta är fint med pastellfärgade smycken och blommönster. En strikt inbakad fläta ser hårdare ut och matchar väl med rockiga symboler och kraftiga färger.

Likväl kan det bli en intressant blandning att kombinera en romantisk håruppsättning med en stark färg på smyckena!