Lyft looken med läppstift

Att sminka sig är ett sätt för oss att förhöja hur vi ser ut, kanske framför allt för oss kvinnor. Makeup kan å ena sidan ses som en förlängning av de kläder du bär. Å andra sidan är det något du använder för att framhäva dina bästa drag och allt det som är vackert med ditt ansikte.

Eftersom smink appliceras direkt på huden blir kvaliteten på de produkter du väljer extra viktiga. Som regel bör du satsa på ekologiska alternativ, som också är dokumenterat hudvänliga samt anpassade för din hudtyp. Och detsamma gäller för den hudvård du använder under makeupen, som grund.

Hitta stilen

En bra regel gällande makeup är att det inte ska vara en mask som döljer ditt egentliga utseende. Istället hjälper en välgjord sminkning till att synliggöra det som är bra, bättra på lite där det behövs och jämna ut mindre skavanker, som ojämn hudton, fina linjer och liknande. Steg ett är att hitta en bra [basprodukt] [https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/make-up/guide-sa-hittar-du-ratt-foundation-/], till exempel foundation, BB- eller CC-kräm eller en annan tonad fuktighetskräm. Den kan kompletteras med konturering, highlights och rouge kring bland annat kindben och haka, samt liner, skuggor och mascara vid ögonen. Ögonbrynen är också viktig del, som bidrar till att rama in hela ansiktet.

Färg sätter pricken över i

Val av färg är viktigt gällande hela din uppsättning av makeup, att det matchar din naturliga palett. En produkt där du med fördel kan vara lite mer vågad och lekfull gällande färg är läppstiftet, där det även är en bra idé att ha flera varianter, för olika typer av tillfällen. En nyans som är smickrande för de flesta är burnt orange eller korall. Klassiskt rött å andra sidan känns nästan lite som ett ”måste” i sminkväskan, medan olika versioner av fuchsia ger ett överlag kvinnligt och elegant uttryck.