Praktiskt i kylan

VinterOm vintern har alla smartphoneanvändare ett stort problem. Det går inte att använda telefonen utan att frysa fingrarna av sig!

Anledningen till detta är att skärmen styrs av kontakten mellan skärmen och ett inbyggt strömfält i telefonen. När vi tar på skärmen bryter vi den kontakten och telefonen vet då exakt vart fingret har tryckt.

Vantar för smartphone

I takt med att tekniken utvecklats har det också vuxit en efterfrågan på nya tillbehör. Nu finns det vantar speciellt utformade för att kunna använda din smartphone med. På så sätt behöver du inte längre välja mellan att frysa och använda telefonen. De fungerar smidigt och du kan äntligen njuta av varma händer samtidigt som du använder din telefon. Fingerspetsarna på vantens ”användarfingrar” är gjorda av ett särskilt material som gör att du har precis samma kontroll som om du använder dina fingertoppar. Det är nämligen en viss typ av tråd som leder ström till mobilens skärm som visar vart vi sätter fingret, precis på samma sätt som ditt finger gör utan vanten.

Annat fiffigt alternativ

Det finns även ett annat fiffigt alternativ. Quirky Digits är små silikongummiplattor du kan köpa till dina handskar. Då kan du välja helt själv vilka vantar du vill sätta fast dem på. På så sätt kan du använda dig av dina redan inköpta vantar. Quirky Digits fungerar också på de flesta lite tjockare handskar.