Rakning – den manliga ansiktsvården

4539196-mature-man-shaving-his-face

När det kommer till rakningen är det många som skyndar på processen, detta kan ofta leda till att man sliter på huden eller till och med skär sig. Rakningen borde vara något som man tar sig tid att göra omsorgsfullt och med rätt produkter.

Steg 1: Tvätta asiktet

Man bör alltid tvätta sig grundligt med varmt vatten innan man börjar raka sig, detta hjälper till att mjuka upp huden och skägget så att det är lättare att raka sig men det kan även förebygga infektioner om man skulle råka skära sig.

Steg 2: Löddra

Här finns det två sätt, antingen tar man det i handflatan och masserar in skummet med cirkelrörelser eller så använder man sig av en riktig rakborste. Den hjälper till att lyfta skäggstråna så att hyveln kan komma så nära inpå som möjligt.

Steg 3: Rakningen

Nu är man redo för att utföra själva rakningen, man bör alltid börja med den övre delen av ansiktet först och arbeta sig nedåt, genom att gå uppifrån och ned kommer man att underlätta arbetet. Fortsätt sedan till hals och haka för att sedan avsluta med överläppen.

För att få en tätare rakning kan man även hjälpa till att sträcka ut huden med sin lediga hand. Och kom ihåg att skölja av rakhyveln efter varje drag, på så sätt undviker man att hyveln fylls med hår.

Steg 4: Efterbehandling

Nu är det dags att skölja bort allt överflödigt lödder och kontrollera att man inte har missat att raka sig på något ställe. Med detta bekräftat ska man tvätta ansiktet i kallt vatten, detta är för att man stänger igen porerna som öppnats genom första tvätten. Många väljer även att använda sig av en fuktkräm i ansiktet efter en rakning, detta är något man speciellt borde göra om man har torr hud.