Så håller du huden fräsch

En fräsch hy är en förutsättning för att känna sig vacker och må bra. Det har dels att göra med utseendemässiga skäl. Med en bra hy får hela din kropp ett lyft och gör att du strålar.

Det kan också handla om rent hälsomässiga skäl. Hyn är nämligen en bra indikation på din hälsa i stort. Om du tar hand om huden är chansen stor att du också mår bättre inombords. Särskilt viktigt är det att ta hand om ansiktet eftersom det är det som får stå emot många påfrestningar under livets lopp. Här är några områden att tänka på dig som vill hålla hyn fräsch.

Vårda ansiktet

Ansiktsvård är en del som bör ingå i en rutin för att du ska få så bra resultat som möjligt. Det finns många sätt att vårda sitt ansikte för att hyn ska få den där strålande lystern. Ett är att tvätta ansiktet ordentligt innan du går och lägger dig på kvällen och använda dig av ansiktskräm. Det är dock viktigt att inte rengöra hyn för ofta eftersom det lätt kan göra den irriterad och öka oljeproduktionen. Med en ansiktskräm som innehåller reparerande ämnen kan du också hjälpa kroppen att hålla hyn i bra skick under längre tid. På apoteken kan du hitta bra produkter för dig som vill ha en hög kvalitet på ansiktsvården.

Lev sunt

Även livsstilen påverkar hur din hy mår. Det finns flera olika aspekter som är avgörande för en bra hudvård, men två är särskilt viktiga: träningen och sömnen. Träningen ser till att bygga upp din kropp och hindrar åldrandet. Dessutom kan musklerna se till att hyn ser fastare ut överlag. Sömnen gör att du blir utvilad och du undviker påsar under ögonen. Båda delarna är viktiga att sköta regelbundet för att du ska skapa de bästa förutsättningarna för en fräsch hy. Dessutom är såväl stressnivåer som bra kosthållning faktorer som också påverkar resultatet.