Se över din garderob

Med jämna mellanrum så kan det vara bra att se över sin garderob. Den behöver städas ur som allt annat i ditt hem. Det kanske inte behöver göras varje vecka men några gånger per år så kan det vara bra att ta ur allt och även storstäda garderoben.

Städa i garderoben

Det samlas en massa damm och partiklar som man gärna vill få ur garderoben. Plocka ur allt som är där i och dammsuga ur och torka av alla hyllplan. När du ändå har allt ute så kan du gå igenom de plagg och de skor som finns om det är något som behöver bytas ut och slängas. Det kan vara skönt att få skifta något i sin garderob.

Även skorna behöver ses över

Även skorna kan behöva en översyn och se vad som är aktuellt att ha kvar eller om man ska byta ut något. Kontrollera också så att du har skoblock till alla dina par, om inte så ta en titt hos Skolyx och beställ till de skor som saknar detta. Lika väl som kläder hängs på bra galgar så är skoblock viktiga för dina skor. Det gäller att man sköter om sin skor.

Ordning och reda i garderoben

När allt är genomgånget så är det skönt att få ställa in sina skor och hänga upp sina kläder igen i en välstädad garderob. Det är så mycket trevligare att välja vilka kläder som ska användas om det är städa och väl organiserat i en garderob. Gör detta till en vana så får du ordning och reda i din garderob.

Få in rutinerna

Det kan finnas en anledning att få in rutiner när man städar sin garderob. För varje årstid så kan det finnas en anledning att titta över sin garderob. Efter vintern så ska man plocka fram vårkläderna och lägga undan vinterns kläder. Vår och sommar kanske inte blir så stor skillnad. När hösten kommer så ska sommarens plagg undan och höstskorna och plagg ska tas fram för lite ruskigare och kallare väder.