Snygga träningskläder

Det finns ingen ursäkt till att inte vara lika välklädd och snygg på gymmet som i stan. Med dagens utbud kan man verkligen gå sin egen catwalk i promenadspåret om man vill.

För en titt på dagens sportmode kan du besöka Sportamore.se. Här hittar du det senaste inom träningsmodet för både herr och dam. Här nedan kan du sedan läsa varför man kan ha på sig dagens träningsmode hela dagen.

Byxor

De vanliga träningstightsen har blivit uppdaterade med färg, grafiska mönster och med specialsömmar som gör dem bekvämare. Träningsbyxor har blivit så snygga att många väljer att bära dem som vanliga kläder på stan eller jobbet. Ingen tittar snett på någon som går runt med ett bar svartblå träningsbyxor under shoppingrundan. Det är också ett smart sätt att se hurtig och hälsosam ut fastän du inte är på gymmet.

Tröjor

Tröjorna har också blivit med modeinriktade. De tajta modellerna sitter skönt och är fortfarande lätta att röra sig i. Materialet i överdelarna har också fått mer funktion så att svetten transporteras bort från kroppen och man kyls därför inte ned på samma sätt som förr. Även mer lössittande kläder är gjort i mjukare material som följer kroppen och tillåter stora rörelser utan att förhindra.

Ytterkläder

Skaljackan har blivit ett utmärkt plagg för alla tillfällen, inte bara under träningen. Jackan kan kännas stel gentemot andra men inte oskön. Men den har många funktioner: den låter kroppen andas samtidigt som den transporterar bort fukt. Den är också vindtätt och ofta vattentät så regnet förstör inte passet. Under vintern brukade man också hitta fodrade exemplar som värmer skönt och man har fortfarande plats att bära en tjocktröja under jackan.

Baddräkter

För de som gillar att lägga till ett par längder i simbassängen i träningsschemat finns det även många snygga baddräkter. Man kan hitta allt från häftigt mönstrade och färgglada baddräkter till stilrena tävlingsmodeller. Vad man bör se till när man köper ett baddräkt är att den tål klor bra, gör den inte det kommer den till slut att börjar blekas. Materialet som används i bra baddräkter är numera även UV-resistenta och torkar också snabbt.

Handskar

Ett par snygga och bra handskar är ett måste för de som vill träna utomhus på vinterhalvåret, som till exempel vinterlöpare. Men det är även bra att ha om man tränar med vissa maskiner eller vikter på gymmet. Det spelar ingen roll om man är ute efter ett par fingerlösa, tunna eller tjocka handskar, man kan alltid hitta en häftig modell som också sitter skönt.

Dagens träningsmode har klivit över gränsen till vanligt mode. Och det gillar vi! De moderna materialen och funktionerna gör dessa plagg helt klart överlägsna jeansen och bomullst-hirten.