Snyggt hår i sommar

Nu är det dags att sluta gömma sig under mössor och toppluvor. Solen har tittat fram och det är alldeles för varmt att skydda hjässan hela dagarna. Det kanske inte känns så kul för dem som anser att deras hår är fult och slitet. Följ våra råd så kommer ditt hår att vara redo för sommaren på nolltid!

Mycket fukt

Håret älskar fukt och får oftast alldeles för lite av dig. Att duscha räknas inte eftersom vanligt vatten torkar ut både huden och håret. Du behöver en riktigt bra hårinpackning som bombarderar håret med fukt. köp gärna en som du inte ska skölja ur så fukten stannar kvar längre. Sådana hårinpackningar kan man även stryka på topparna när håret är torrt för lite extra fukt under dagen.

Undvik solen på stranden

Nu när man äntligen ska ta av mössorna så ska man akta sig för solen? Ja, det låter inge vidare roligt, men vi menar att man ska undvika att utsätta håret för starkt solljus, helst när håret är blött. Har man badat i havet eller i en pool så är håret fullt med sand, salt eller klorin. Allt detta torkar ut håret och solen skyndar på processen. Efter du har badat ska du helst skölja ur håret med kran- eller sötvatten. finns inget tillgängligt borde du täcka över håret med en sjal, solhatt eller halsduk tills du kan tvätta håret och få ur alla kemikalier.  Det finns även solskyddssprayer att köpa som skyddar mot de starka strålarna både när håret är torrt och fuktigt.

Tunt hår? Fyll ut det

Tycker du att ditt hår är för tunt, för slitet eller för kort? Skaffa hårförlängning och få längre hår med mer volym. Köp helst äkta löshår så du kan tvätta och styla det enklare. Äkta löshår håller också bättre än syntet och är lättare att blanda med ditt eget hår. Det finns flera olika sätt att förlänga håret, men den enklaste hemmavarianten är med clips som du nyper fast i ditt eget hår. Dessa måste man dock plocka bort när man ska sova eller duscha, men det är snabba att sätta tillbaka igen.

Undvik kemikalier och värme

Använd så lite spray och hårfön som du kan. Värme sliter otroligt mycket på håret och måste du använda det ska du ha ett värmeskydd som du smörjer in i håret innan du börjar. Hårsprayer och mousser kan innehålla uttorkande ämnen så använd dessa väldigt sparsamt.