Sommarkläder är lycka – res till solen!

Vi människor har i alla tider fått en tillfredsställelse av att klä upp oss och fånga andras blickar. Att Sverige har långa och tuffa vintrar är inte direkt någon nyhet. Men varje vår när solens strålar börjar värma upp den frusna marken och snön sakta smälter bort kan vi snart skymta den första tussilagon som slår ut sin vårkrona i all sin magnifika prakt. Då fylls vi svenskar av både vårkänslor och en längtan efter att åter igen få bära ljusa och snygga sommarkläder i den sena ljumma sommarnatten.

TunikaVar hittar du sommaren?

Våren dröjer dock länge i Sverige och sommaren är kort. Den som letar efter ett lämpligt resmål där sommaren varar i stort sett året om kan då packa sin sommargarderob och resa till Costa Rica. Det är kanske inte så konstigt att befolkningen i Costa Rica blir utsedda till världens lyckligaste år efter år. Att solen gör oss människor lyckliga är vetenskapligt bevisat och du delar nog redan den åsikten. Så varför inte ta en välkommen och välbehövlig semester till det soliga paradiset Costa Rica under det dystra svenska vinterhalvåret? Som kvinna är du knappast bortskämd med att få bära en vacker tunika mitt i vintern.

Vad ska du packa?

Strandkläder, naturligtvis! Badkläder samt en tunika att ta på dig när du lämnar stranden för att köpa mat eller dryck. Bekväma sandaler är också ett måste. För en kväll på stan rekommenderas snygga klänningar, blusar, linnen och kjolar i svala material. Naturmaterial som bomull och lin känns ofta svala mot huden men torkar dock inte så snabbt när de blir blöta. Ska du ut och utforska den grönskande naturen bör du ta med dig bekväma långbyxor och skjortor i material som andas och torkar snabbt, samt ett par rejäla skor.