Ta hand om dina skor

Hösten är här och det blir allt kallare ute, helt klart så tar våra skor större stryk i detta klimatet än under sommarhalvåret. Väta och kyla gör att du måste ta hand om dina skor än mer än vanligt.

Det är viktigt att vi sköter om våra skor på rätt sätt oavsett om det är sommarskor, höstkängorna eller skor som vi enbart använder vintertid. Beroende på vilket material skorna är i så är det lite olika metoder för att sköta dessa. Framförallt så ska du köpa på dig de prylar du behöver för att sköta om dina skor rätt och detta gör du naturligtvis hos Skolyx som säljer produkter som skoblock, krämer och annat som är bra för dina skor.

Skinnskor behöver rengöras och återfå sin forna glans efter användning i regn och rusk. Det gäller att använda rätt rengöringsprodukter för att få bort all smuts och kanske även gammal skokräm. Efter rengöring se till att skon får torka ordentligt innan du börjar att applicera en skokräm av god kvalité. Lägg gärna två lager och vänta 5-10 minuter mellan lagren. Lägg på krämen med cirkelrörelser och se till att komma in i varje vrå på skon. Efter så arbeta upp en härligt glansig yta med hjälp av en bra skoborste.

Hos tidningen Café kan du läsa mer om hur du tar hand om dina läderskor men också skor i mocka, textil och syntet. Alla skor tas om hand på olika sätt och det är viktigt att göra det på rätt sätt för varje skotyp. genom att du tar hand om dina skor så lever de längre och du får använda dina favoritskor igen nästa säsong.