Ta hand om huden med ekologiska produkter

Ett led i att känna dig vacker är att ta väl hand om din hud. Med en fräsch hy ser du friskare ut och känner dig också bättre. För att få en fin hy är det framförallt viktigt att ha en bra kost och att få tillräckligt med sömn och motion, men det hjälper även att använda hudvårdsprodukter av hög kvalitet. Något som blivit allt mer populärt är just ekologiska hudvårdsprodukter.

Ekologiska hudvårdsprodukter är bra för naturen och för de som tillverkar dem, och dessutom är de ofta skonsammare mot din egen hud, då de inte innehåller potentiellt allergiframkallande ämnen. Att välja ekologisk hudvård är därför bra.

Emellertid kan det vara svårt att hitta produkter som verkligen är ekologiska, då allt det ekologiska blivit en trend. Det har gjort att många tillverkare producerar sina egna ekologiska serier, som dock inte har någon typ av officiell märkning, Särskilt krångligt är det just med hudvård, då det inte finns någon miljömärkning som är riktigt heltäckande. Det finns märkningar, såsom den i Norden officiella märkningen Svanen, som mest ser på hur produkten kan återvinnas, medan andra märkningar istället ser på enbart framställningsprocessen. Det finns inga begränsningar för hur man får använda ordet ’ekologisk’ för hudvårdsprodukter, och därför kan det vara rejält svårt att hitta rätt alternativ i den expansiva branschen.

Det finns dock producenter som inriktat sig helt och hållet på ekologiska produkter. Nonique är en sådan och de har ett stort sortiment av olika hudvårdsprodukter. Alla deras produkter består av miljövänliga ämnen, även förpackningen, som är gjord av majsstärkelse och inte plast. De äger även sina egna plantager i Panama och kan därför säkerställa att hela produktionskedjan är ekologisk.

Nonique har en kombination av certifieringar – BDIH, Fri från palmolja och Vegansigillet. Ofta är det detta du måste leta efter då du vill hitta en lämplig hudvårdsprodukt då det finns få allomfattande märkningar. Då usprungsmärkningar kombineras med märkningar såsom Svanen kan du oftast vara säker på att få en produkt som är hållbar från början till slut.