Tröjor med budskap

TröjaKläder är ett sätt för dig att kunna uttrycka dig. Bara genom att bära en viss typ av klädsel skickar du hela tiden ut signaler om vem du är.

När du bär kläder visar du upp en del av dig själv för omvärlden. Det finns många stereotyper som hör samman med klädstilar och om du bär kläder som brukar förknippas med en särskild grupp människor kommer förmodligen folket runt om dig tänka att du hör till den gruppen.

Du kan också uttrycka dig mer tydligt genom att använda något av de många t-shirttrycken som finns för att locka fram ett skratt. På Dunken kan du hitta många roliga t-shirts med tryck. Ett exempel är de olika citat-trycken du kan hitta. Däribland finns till exempel den legendariske fotbollsspelaren George Bests citat, ”Jag har spenderat mina pengar på sprit och brudar, resten har jag slösat bort.”. Eller den roliga ”Så länge min chef låtsas som om jag har hög lön, låtsas jag som om jag har mycket att göra!”.

Tröjor med budskap

Genom att bära en tröja med ett särskilt budskap kan du på ett ännu tydligare sätt visa var du står. Många använder sig av tröjtryck för att ta ställning i vissa frågor. Om du vill dela med dig av en särskild åsikt du tycker är viktig kan du också bära en tröja med det trycket. Ett exempel är de tröjor som bärs av de som vill ha rättvisa för den svenskeritreanske politiska fången Dawit Isaak. Att bära en Free Dawit Isaak-tröja fyller främst två funktioner. Den ena är att du med hjälp av tröjan visar din åsikt i frågan. Den andra är att du med hjälp av tröjtrycket hjälper till att sprida medvetenhet om ämnet.