Unika smycken

Ett vackert smycke sätter ofta pricken över i:et för utseendet. Smycken får resten av klädensemblen att höjas, det gör outfiten fullständig, och fyller kanske ett kroppsområde som annars känns naket.

Det här är dekorationer som vi bär för att bättra på vårt utseende, stärka vårt självförtroende eller helt enkelt för att det får oss att må bra. Men minst lika stor betydelse har de för att höja vår status, dels gentemot det andra könet, dels inom den egna gruppen.

Smycken förkommer i många variationer och kan anbringas på i princip hela kroppen, antingen direkt mot hud eller på kläderna: örhängen, broscher, halsband, ringar på fingrarna, armband och armringar. Traditionellt används i smycken ädelmetaller och ädelstenar, men även andra permanenta material förekommer. Däremot inte sådant som är obeständigt, t ex blommor och växter.

Vanliga material är guld, silver, diamant, rubin, bergskristall, granat samt korall, pärlor och bärnsten, men även snäckor och emalj används. I de flesta kulturer är smyckets status beroende

  • På dess värde
  • Med vilken hantverksskicklighet det är skapat och
  • På den symbolik som ibland kan finnas i smyckets utseende.


Att hitta det smycke man verkligen vill ha behöver inte alls vara svårt, och vill man gå ut över gränserna för vad som gäller som ”normal” design på smyckena kan MILA SILVER vara ett fint alternativ. Klä dig i ett exklusivt handgjort smycke.

Stor variation med smycken

Halsband, armband, broscher, ringar eller örhängen kan bidra med hjälp för att variera din stil. Färger och material, silver eller guld, präglar stilen och känslan. Man väljer själv hur mycket man vill synas och vilken känsla och image man vill förmedla med sin närvaro.

MILA SILVER har en egen kollektion, Laakso, som består av vackra ringar, armband, örhängen m.m i silver. Det unika sortimentet är designat av grundaren Maria Laakso, som verkat i branschen sedan 2009. I sortimentet hittar man dessutom andra handgjorda smycken från andra tillverkare, allt till konkurrenskraftiga priser.

Smyckena i urvalet håller god kvalitet och är slitstarka i materialen silver och läder, vilket är praktiskt för var och en. Smyckena ska trots allt kunna bäras i de flesta situationer och användas utan att man själv ska oroa sig för att de ska gå sönder.

MILA SILVER levererar smycken fraktfritt i hela Sverige.